Nova verzija električnog Twinga proizvodit će se u Revozu

Bez autora
Jul 23 2024

Francuski proizvođač automobila Renault navodno će povjeriti proizvodnju obnovljene verzije pristupačnijeg električnog Twinga novomeškom Revozu, piše danas slovenski Forbes na svojoj web stranici.

Kako navode, potpisivanje memoranduma o razumijevanju, koji će biti temelj za početak proizvodnje, bit će upriličeno u srijedu u sjedištu Revoza u Novom Mestu.

Sredinom svečanosti potpisivanja memoranduma, neslužbeno doznaje Forbes Slovenija, uz premijera Roberta Goloba trebao bi nazočiti i slovenski politički vrh, ministar gospodarstva Matjaž Han i potpredsjednik za industrijsko područje marke Renault Herbert Steiner.

U Ministarstvu gospodarstva i Revozu nisu željeli komentirati ovu informaciju za internetske medije. Kolika će biti investicija, što projekt znači za radna mjesta u Revozu i drugi detalji projekta bit će poznati u srijedu. Očekuje se da će i slovenska država podržati investiciju Renaulta u Sloveniji, iako nije poznato s koliko sredstava i pod kojim uvjetima, prenosi slovenski Forbes.

Ujedno ističu i informaciju da su se predstavnici Revoza u proteklih godinu dana više puta sastajali s predstavnicima Ministarstva gospodarstva na ovu temu, a posljednji put prije dva tjedna, kada su, prema Eraru, razgovarali o nastavku razgovora o planiranoj investiciji i planiranju komunikacijskih aktivnosti.

Iz Revoza su krajem travnja za STA potvrdili da će uskoro biti poznata odluka hoće li proizvoditi i obnovljenu verziju električnog twingea.

Lani je Revoz zabilježio 822,5 milijuna eura prihoda od prodaje, a prethodne godine 933,3 milijuna eura. U međuvremenu se neto dobit udvostručila sa 4,7 milijuna eura na 9,4 milijuna eura. U lipnju je u tvornici u Novom Mestu dovršena proizvodnja starog modela Twinga i električnog Twinga, a od tada se sklapa samo clio 5.

Agencija Reuters nedavno je objavila da su u okviru tvrtke kćeri Ampere, pod čijim okriljem je proizvodnja električnih vozila, u travnju pokrenuti inženjerski radovi na novom modelu električnog twinga. Masovna proizvodnja trebala bi započeti 2026. godine u Renaultovoj tvornici Revoz u Novom Mestu.

Prema neslužbenim informacijama američkog poslovnog medija Bloomberg, veliki dio razvoja novog Twinga trebao bi se odvijati u suradnji s kineskim partnerom, što su potvrdili i iz tvrtke. “Automobil će se razvijati s kineskim partnerom kako bi se produžilo vrijeme razvoja i smanjili troškovi. Dizajn i inženjering će se obaviti u Francuskoj," rekao je glasnogovornik Renaulta krajem svibnja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik